zondag 18 april 2010

Tectonic > wandkast

Ontwerp voor een grote wandkast bestaande uit twee afzonderlijke delen. De haard is een vast element in de kamer dat de kast in tweeen deelt.

De samenstelling van de deuren is gebaseerd op tectonic shift, een verwijzing naar de impact van het object in zijn omgeving. De kleine horizontale verschuivingen in de lengterichting creĆ«ert benodigde ruimte tussen de deurtjes.

Composition and arragement of the frontpanels is based on tectonic shift, referring to the  impact on the room. Each row of doors has its own small horizontal shift creating just enough space between them.
  



Materialisering > moet binnen het concept blijven > oorspronkelijke krachtige belijning bewaard gebleven. Contrast in materiaal > constructie in zwart hout of mdf, front in aluminium.

De versie die het dichtst bij de oorsprong blijft > zwarte mdf en matwitte HPL.
Design closest to the original concept > matte white HPL on black furniture board.


verkenning van andere materialen > constructie uitgevoerd in OSB, front in matwitte HPL > levert een totaal ander beeld op.

verkenning van materialen > constructie in OSB, front in geborsteld aluminium. Welke functie de kast in de ruimte gaat vervullen bepaalt mede de keuze van de materialen.

concept > het eerste ontwerp


meer volgt met de uitwerking en realisatie van dit project >

Geen opmerkingen: